“Demokrātisko kompetenču darītava” septembrī: ČETRAS pilsētas, ČETRI temati, ČETRI padomnieki

Latvijas Vācu savienība divas pilnas septembra nedēļas nogales aktivizēja mazaizsargāto grupu pārstāvjus četrās pilsētās: Dobelē, Liepājā, Ventspilī un Kandavā. Arī diskusiju, izziņas un atklāsmju temati bija ČETRI. Plaši pazīstamais jurists, bijušais politiķis Linards Muciņš ļāva projekta dalībniekiem ieskatīties “politikas aizkulisēs” un saprast, ka valstiskus lēmumus pieņemt nav nemaz tik viegli, kā izskatās. Jaroslava Steļčenoka piemēri “iz dzīves” un humors daudzos klausītājos raisīja dzīvas atziņas par to, kas ir un kas vairs nav pieļaujams godīgā, tiesiskā valstī.

Jaunais, talantīgais mediju eksperts, mūsu projekta padomnieks Mārtiņš Pričins “spridzināja ēteru” ar neērtiem jautājumiem un tikpat neērtām atbildēm uz vienkāršo jautājumu: “kam tu notici?”. Izrādās, ka daļa no informācijas, ko lasām, dzirdam, redzam medijos esot PR kompāniju produkts, kam ar ziņām to īstā nozīmē neesot tik tuva radniecība… Savukārt ekonomikas eksperte, lektore Inta Grīnberga viesa skaidrību par sociālā budžeta pamatprincipiem un to, ka mūsdienu valsts nevar izdzīvot, vadoties no utopiska ideāla “no katra pēc spējām, katram pēc vajadzībām”.

“Darītavās” ir dzimušas jaunas domas, sākusies kustība. Projekts pakāpeniski, daudzpusīgi un azartiski iesaistīs sabiedriskās un pilsoniskās aktivitātēs ikvienu, kurš nokļuvis demokrātisko kompetenču inkubatorā.

Projektu “Demokrātisko kompetenču inkubators” finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”.  Īsteno Latvijas Vācu savienība, Norvēģijas partneris: Fjellugla Kompetanse AS.