Labi, ka tie laiki ir garām

Projekta komanda informē, ka kopš šā gada marta Liepājas aktivitāšu koordinators ir Andris Jansons – personība ar milzīgu harizmu, pasākumu organizēšanas pieredzi, kā arī profesionāls mūzikas pedagogs, un piedevām kultūrvēsturnieks un dzejnieks! 

2022.gada pavasarī projektā aktīvi noris aktivitāte “Sociālo atmiņu tiešsaistes rīks jauniešiem: “Labi, ka tie laiki ir garām””. Jaunieši četrās pilsētās – Dobelē, Kandavā, Liepājā un Ventspilī – tiek uzrunāti paši veidot savas dzimtas (pilsētas senioru) atmiņu stāstu par “padomju laiku” pieredzi. Senioriem (vecvecākiem, pansionāta iemītniekiem) intervijās tiek uzdoti konkrēti jautājumi, piemēram: vai bija sarunu temati, par kuriem “tajos laikos” nedrīkstēja runāt”, vai bija bailes no “čekas” u.c. 

Aktivitātes turpinājumā taps video kolāžas – sava laikmeta liecības. Aktivitāte stimulēs jauniešus patstāvīgi veidot materiālus par netradicionāliem/ neērtiem tematiem. Jaunieši no tiešajiem avotiem uzzinās par totalitārā režīma pieredzi Latvijā savu radinieku, pilsētas senioru atmiņās. Plānots, ka tuvākajos mēnešos visiem dalībniekiem būs interesanta tikšanās ar padomju laiku disidentu/ aktīvistu savā pilsētā. 

Fotogrāfijā: projekta dalībniece Vika un viņas vecmāmiņa Kandavā sarunājas par to, ko padomju laikos varēja nopirkt veikalā…

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.