Pop – up Liepājā: tolerances garša Sent – Ekziperī ideju ietvarā

2022. gada 16.decembrī aptuveni 50 dalībnieku pulkā norisinājās projekta Nr. AIF/2020/SDK/27 Demokrātisko kompetenču inkubators” aktivitāte Pop- up “Izgaršo demokrātiju.

Tolerance Adventes ieskaņā.” Pasākuma ieskaņā kā moto izskanēja divi vērtīgi domu graudi: “Ja es kaut kādā ziņā neizskatos pēc jums, tad es jūs ar to neapvainoju, bet, gluži pretēji, es to jums dodu. ”  A. de Sent-Ekziperī”

Dārznieks var izlemt, kas der burkāniem, bet neviens nevar izlemt cita vietā, kas ir labs.”  J. SartrsKlātesošie – gan projekta pastāvīgie dalībnieki, kuriem šī bija laba iespēja atkal tikties pēc septembrī notikušajām darītavām, gan dažādu NVO pārstāvji un līdznācēji – dalījās ar savu skatījumu par to, kā sabiedrībai nekļūt atsvešinātai, kā sadarboties un atbalstīt. Tika teiktas gan oficiālākas, zinātniskākas uzrunas par, piemēram, izglītības sistēmas reformu, gan arī apspriestas transporta pakalpojumu, kā arī sociālo pakalpojumu pieejamības aspekti. Kā norāda Liepājas koordinators Andris Jansons, “pilsoniskā jaunrade ir atbalstāma vērtība, tās pamatā varbūt ir protests, pretenzijas, neapmierinātība ar pašvaldības/ valsts pieņemtajiem lēmumiem, tomēr burkšķēšana pie sevis neko nedod”. Liepājnieki  ar savu kurzemnieku tiešumu ir reālisti: brīnumi paši no sevis nenotiek. Pat pirmssvētku laikā. Jāpilnveido savas prasmes, jāmācās no labajiem piemēriem, kā paust savu nostāju un sabiedriskās intereses.

Īpašs paldies Liepājas vācu kopienas “Asns” vadītājai Ritai Minkevičas kundzei par fantastisko palīdzību pasākuma norisē! 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.