2023.gada marta secinājums:  Labi, ka tie laiki ir garām…

2023.gada pavasarī projekta ietvarā noslēdzas aktivitāte “Sociālo atmiņu tiešsaistes rīks jauniešiem: “Labi, ka tie laiki ir garām””. Četrās pilsētās – Dobelē, Kandavā, Liepājā un Ventspilī – viesojas ievērojamas personības Valdis Atāls vai Kaspars Pūce, ar jauniešim kopīgi noskatoties tapušos video (laikmeta liecības no padomju laikus piedzīvošajiem radiniekiem) un diskutējot par totalitāra režīma ietekmi uz sabiedrību, kā arī veidiem, kā mūsdienās ikviens var veicināt demokrātiskā režīma ideju un vērtību izpratni pasaulē. Š.g. 3. martā Kandavas Reģionālajā pamatskolā viesojās ievērojamais dziesminieks, dzejnieks, padomju laiku disidents, daudzu grāmatu autors Valdis Atāls. Auditorija ar pārsteigumu uzzināja, kā var dzīvot, izdzīvot un, ja ir laba izdoma un dzīvesspars, arī uzdzīvot, par spīti sociālisma reālijām.  Kā norādīja projekta vadītāja Ilze Garda, “grāmatas lasīt par 50 gadus ilgušo okupācijas periodu ir visai garlaicīgi, taču jauniešu sejas atdzīvojās, kad Atāla kungs caur stāstiem un dziesmām iedzīvināja savas emocijas un nostāju pret notiekošo valstī citā, emocionālā līmenī”. Projektu “Demokrātisko kompetenču inkubators” finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”.  Īsteno Latvijas Vācu savienība, Norvēģijas partneris: Fjellugla Kompetanse AS.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.