Marta mazās balsis par kokiem LIEPĀJĀ

2023.gada martā projekta dalībnieki un vienkārši Liepājas iedzīvotāji pievērsa uzmanību pašvaldībā izsludinātajai publiskajai apspriešanai par koku izciršanu saistītu ar būvprojektu izstrādi, kas vienā paredz pārbūvēt Meldru ielu un otrā – izbūvēt asfalta segumu Pīļu, Amatas un Ezera ielu posmos.

Atbalstot konkrēto koku izciršanu, vienlaikus mūsu projekta dalībnieki aicināja ļoti rūpīgi sekot, lai patiešām, kā solīts, izcirsto koku vietā tiktu iestādīti jauni, daudzveidīgi koki, kas veido Liepājas pilsētas zaļo zonu pilsētā.

Tika izteikts aicinājums publisko apspriešanu termiņus paredzēt vismaz 2 nedēļas un nevis  līdz ceturtdienai, bet gan nākamās nedēļas pirmdienai. Pamatojums: iedzīvotājiem nav fizisku iespēju un tehnisko līdzekļu, lai tik operatīvi – burtiski vienas nedēļas laikā – paustu viedokli par sabiedriskiem procesiem. Daudziem ir grūtības ar elektronisko dokumentu izstrādi, kā arī personām ar īpašām vajadzībām tāpēc vajadzīgs ilgāks laiks jautājumu apskatīšanai, domāšanas procesam, sarunām, iesaistei.

Aktivitāte “Arī klusas balsis ir balsis” projekta “Demokrātisko kompetenču inkubators” ietvarā notiek pastāvīgi, sadarbībā ar reģionāliem koordinatoriem pilsētās. To finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”.  Īsteno Latvijas Vācu savienība, Norvēģijas partneris: Fjellugla Kompetanse AS.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.