Svētki ir svētki! Bet vai palikt nepaēdušam?

Četru pilsētu koordinatoriem ik mēnesi valsts norises un projekta dalībnieku un aktīvistu vajadzības dod pamatu izvirzīt idejas un priekšlikumus projekta “Demokrātisko kompetenču inkubators” ietvarā. Sākot no maziem, it kā elementāriem jautājumiem, beidzot ar nopietniem viedokļiem par likumdošanas procesu. Pašās maija beigās hokeja komanda ļāva Latvijas tautai piepildīt sapni par mazās nācijas planētas vēriena spēku un varēšanu, izcīnot leģendāro bronzas medaļu pasaules čempionātā. Burtiski dažu minūšu laikā likumdevējs nobalsoja par oficiālās brīvdienas noteikšanu visā valstī nākamajā darba dienā. Vai likumdevējs padomāja par daudzajiem birokrātijas šķēršļiem un ne tikai neērtībām, bet arī reāliem finanšu zaudējumiem, ko radīja šāda brīvdiena? Kandavas projekta dalībnieki (koordinatore I.Grīnberga) adresēja vēstuli Saeimas priekšsēdētājam un Labklājības ministrei, norādot: “Ar vispārējas svētku dienas paredzēšanu, neņemot vērā daudzos negatīvos sociālos aspektus, ko šāds pēkšņs lēmums izraisīja (netika paredzēti izņēmumi attiecībā uz konkrētām personu vai iestāžu grupām), uzskatām, ka kopumā šāds likums tika pieņemts populistisku mērķu vadīts, liekot par to “samaksāt” daudziem Latvijas iedzīvotājiem.”

Aktivitāte “Arī klusas balsis ir balsis”. Projektu “Demokrātisko kompetenču inkubators” finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”.  Īsteno Latvijas Vācu savienība, Norvēģijas partneris: Fjellugla Kompetanse AS.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.