Demokrātisko kompetenču inkubators 2021 – 2023 finišē Liepājā 

2023.gada 20.oktobrī Liepājā norisinājās izziņas un aktivtāšu pasākums “Inkubatora noslēguma POP-UP: secinājumi un nākotne: viss pašu rokās!” Tajā piedalījās ne tikai Liepājas projekta dalībnieki un interesenti, bet arī visu pilsētu koordinatori (Kandava, Ventspils, Dobele, Liepāja).

Šis pasākums bija īpašs ar to, ka ļāva atskatīties un analizēt progresu projekta 3 gados visās pilsētās. Vienlaikus dzima jauni priekšlikumi, kā projekta dalībniekiem “neizklīst” un neatgriezties ierastajā “darbs – mājas” ritmā. Nē! Projekts trīs gadu garumā tieši ļāva pilsētu iedzīvotājiem pavērt savā dzīvē jaunu priekškaru – iesaisti pilsoniskā dzīvē, interesi par valsts dzīves norisēm četrās jomās: politika, tiesiskums, ekonomika, mediji.

Ja kāds pievienojās projektam tikai šajā gadā, arī tas ir milzu ieguvums – klātesošie varēja “grauzt pirkstos”, jo no uz ekrāna redzamiem foto guva iespaidu par interesantām norisēm, kas nokavētas 2021. un 2022. gadā! Norvēģijas partneris Sturla Bjerkakers (Fjellugla kompetanse) novēlēja Latvijas Vācu savienībai “turpināt iesākto nākamos piecus, 10 un 50 gadus!” Interesanti, ka Zoom diskusijā ar projekta komandu Norvēģijas partneris S.Bjerkakers bija rezervēts par savas kopienas iedzīvotāju entuziasmu iesaistīties līdzīgā ilgtermiņa projektā, jo “Norvēģijā viss ir sakārtots, viss ir tik pašsaprotams, ka daļā sabiedrības iestājusies vienaldzība pret demokrātiski- poltiiskajiem procesiem”.

Tomēr, ja tie būtu eksperti no Latvijas, tad gan būtu liela interese! Latvijas Vācu savienības komandai bija liela veiksme mācīties un sadarboties ar Norvēģijas demokrātijas  un kopienu līderi – biedrību “Fjellugla Kompetanse”. Galvenais projekta dalībnieku secinājums: viss pašu rokās! Darīšanas sezona ir Vienmēr! Par darīšanas sezonu trīs gadu garumā parūpējās Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”.

#AktivoIedzivotajuFonds #ActiveCitizensFund #EEAgrants

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.